ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

A Beautiful Day in the Neighborhood

+3

Imediat ce am terminat vizionarea, mi-am zis că A Beautiful Day in the Neighborhood e un film decent. Filmul ni-l prezintă pe un faimos (la americani, nu la noi) realizator de emisiuni pentru copii, cunoscut ca „domnul Rogers”.

Interpretat de Tom Hanks, domnul Rogers este o persoană atipică, adică neobișnuit de calmă și răbdătoare, un fel de medic pentru suflet. Însă nu el e personajul principal, ci un jurnalist (fictiv) al revistei Esquire, însărcinat să scrie un text scurt despre domnul Rogers. Scrierea articolului se transformă fără voia jurnalistului, ca urmare a problemelor sale sufletești, într-o ocazie de terapie.

Fred Rogers a fost nu doar realizatorul unei emisiuni celebre pentru copii, ci și un om credincios. Surprinzător pentru un film realizat în „cetatea filmului”, A Beautiful Day in the Neighborhood nu eludează această latură importantă a personalității domnului Rogers. Îl vedem pe acesta rugându-se pentru diverse persoane și, totodată, cerându-le altora să se roage pentru el.

Filmul regizat de Marielle Heller are un mesaj important despre gestionarea emoțiilor, mai ales a celor negative, precum resentimentele față de cei care ne-au rănit.

A Beautiful Day in the Neighborhood nu este o capodoperă cinematografică și, din anumite puncte de vedere, îl putem considera another american story. Dar merită vizionat chiar și numai pentru a ne reaminti că putem avea impact în jurul nostru prin amabilitate și receptivitate față de sentimentele și problemele altora.

+3
Distribuie
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică