ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

A Beautiful Day in the Neighborhood

Trimite mai departe...

Imediat ce am terminat vizionarea, mi-am zis că A Beautiful Day in the Neighborhood e un film decent. Filmul ni-l prezintă pe un faimos (la americani, nu la noi) realizator de emisiuni pentru copii, cunoscut ca „domnul Rogers”.

Interpretat de Tom Hanks, domnul Rogers este o persoană atipică, adică neobișnuit de calmă și răbdătoare, un fel de medic pentru suflet. Însă nu el e personajul principal, ci un jurnalist (fictiv) al revistei Esquire, însărcinat să scrie un text scurt despre domnul Rogers. Scrierea articolului se transformă fără voia jurnalistului, ca urmare a problemelor sale sufletești, într-o ocazie de terapie.

Fred Rogers a fost nu doar realizatorul unei emisiuni celebre pentru copii, ci și un om credincios. Surprinzător pentru un film realizat în „cetatea filmului”, A Beautiful Day in the Neighborhood nu eludează această latură importantă a personalității domnului Rogers. Îl vedem pe acesta rugându-se pentru diverse persoane și, totodată, cerându-le altora să se roage pentru el.

Filmul regizat de Marielle Heller are un mesaj important despre gestionarea emoțiilor, mai ales a celor negative, precum resentimentele față de cei care ne-au rănit.

A Beautiful Day in the Neighborhood nu este o capodoperă cinematografică și, din anumite puncte de vedere, îl putem considera another american story. Dar merită vizionat chiar și numai pentru a ne reaminti că putem avea impact în jurul nostru prin amabilitate și receptivitate față de sentimentele și problemele altora.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică