ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Carl F.H. Henry despre importanța învierii lui Hristos

Trimite mai departe...

Pe la începutul anilor 2000, seria de șase volume Dumnezeu, revelație și autoritate se număra printre puținele lucrări teologice serioase pe care studenții din România le puteau consulta în propria limbă. Autorul volumelor, Carl F.H. Henry, a fost numit cândva, de revista Time, teologul de vârf al evanghelismului american. Extrasele de mai jos, din al treilea volum, subliniază importanța învierii lui Isus Hristos pentru apariția bisericii și pentru viața de azi a creștinilor.

„Învierea lui Isus cel răstignit este momentul decisiv al relatărilor Noului Testament și miezul credinței creștine. Întregul Nou Testament a fost scris în cadrul și din perspectiva învierii lui Isus din morți. Fără credința că Isus cel răstignit este viu, Biserica creștină nu ar fi ajuns niciodată să existe și nici nu am fi avut scrierile Noului Testament. Apariția mișcării creștine poate fi explicată corect numai într-un singur mod, anume că urmașii lui Isus L-au văzut personal pe Domnul cel înviat și au considerat învierea Lui din mormânt drept dovadă concludentă că El este într-adevăr Mesia cel promis în Vechiul Testament.”

„Noul Testament nu prezintă învierea lui Isus doar ca pe un preludiu al unui viitor îndepărtat. Pentru credincioșii regenerați, învierea este o realitate prezentă cunoscută și experimentată anticipat în părtășia zilnică cu Isus cel înviat. De la Isus cel înviat, ucenicii Lui au primit Duhul care locuiește în credincioși și care a fost revărsat la Rusalii; deci ei primesc de la El și acum plinătatea zilnică a Duhului și, prin Duhul, gustă chiar și acum puterile veacului ce va veni (Evr. 6:5) beneficiind zilnic în mod anticipat de viitoarea lor moștenire (Efes. 1:14).”

(Carl F.H. Henry, Dumnezeu, revelație și autoritate, vol. 3, Editura Cartea Creștină, Oradea, pp. 185, 204.)

Cartea poate fi achiziționată de aici.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică