ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Charles Dickens despre esența vieții creștine

Trimite mai departe...

Charles Dickens, autorul faimoasei povești Colind de Crăciun, a scris în 1849 o scurtă istorisire intitulată Viața Domnului nostru scrisă de Charles Dickens special pentru copiii lui. Cartea nu a fost publicată niciodată în timpul vieții autorului, ci abia la 64 de ani după moartea sa. Fragmentul următor e chiar concluzia cărții.

„Nu uitați! Este creștinește să facem bine întotdeauna, chiar și acelora care ne fac rău. Este creștinește să ne iubim aproapele ca pe noi înșine și să le facem altora ceea ce am vrea să ni se facă nouă. Este creștinește să fim blânzi, miloși și iertători, și să păstrăm, tăcuți, aceste calități în sufletul nostru și să nu ne mândrim niciodată cu ele și nici cu rugăciunile noastre sau cu dragostea noastră pentru Dumnezeu, ci să arătăm întotdeauna că Îl iubim prin încercarea de-a face totul așa cum se cuvine, cu modestie. Dacă vom face astfel și ne vom aminti de viața și de învățăturile Domnului nostru Isus Cristos și vom încerca să ne călăuzim după ele, vom putea crede pe drept că Dumnezeu ne va ierta pentru păcatele și greșelile noastre și ne va dărui șansa de a trăi și de a ne stinge în Pace.”

(Viața Domnului nostru scrisă de Charles Dickens special pentru copiii lui, trad. din engleză de Luana Stoica, Humanitas, București, 2007, p. 83)


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică