ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Cheia inimii adolescenților

Trimite mai departe...

Nu știu dacă am visat mereu să fiu profesor, dar știu că nu am visat niciodată să lucrez cu adolescenții. Nu exista „bau-bau” mai mare decât acela de a mă găsi sub privirile iscoditoare ale celor mai aprigi critici de pe pământ adolescenții plini de iluzii, aflați în căutarea propriei identități.

Am intrat în lumea lor după ce îmi încheiasem recent propria adolescență. Aveam multe de învățat. Însă lecția cea mai importantă, una universală, aș putea spune, a fost că trebuie să mă aplec cu tot respectul asupra anilor plini de idealuri înalte. Să nu minimalizez niciodată importanța primei iubiri, a primei dezamăgiri, a primului succes important, a primului moment de vulnerabilitate conștientizată.

Am învățat să trăiesc asemenea lor – cu emoțiile vizibile, la distanță de-o atingere. Nu există curaj mai mare! Iar viața are alt gust – unul real, intens, autentic.

Nu știu să îmbrac în hainele teoriei ce, când, cum și cât trebuie să le oferi adolescenților pentru a putea ajunge la inima lor. Nu mi-a plăcut niciodată teoria și n-am fost un elev eminent. Știu doar atât, că ei îți percep sufletul, chiar dacă nu știu să pună prea mult în cuvinte cum reușesc asta.

Sunt all in sau nothing at all. Și asta e măsura cu care te cântăresc.

Dacă ai curaj să fii complet vulnerabil, poți ajunge să te simți extrem de iubit. E un preț mare, dar satisfacția e pe măsură.


Pasionată de cuvinte și de sensurile lor, Ioana Dumitrescu a absolvit Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și, în urmă cu 14 ani, a găsit o metodă de a se întoarce în lumea adolescenților: din spatele catedrei. Își petrece timpul printre ei, încercând un echilibru între Present Tense Simple și Present Life Complicated. De 7 ani încheiați a dat Ardealul pe sudul țării și predă la Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu” din București.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Autor invitat
Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Autor invitat