ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Cum să conduci la fel ca Isus

Trimite mai departe...

Am găsit fragmentele de mai jos într-o carte de leadership, în care modelul de conducere prezentat este Isus Hristos. Mi-au atras atenția deoarece subliniază o idee importantă despre iubirea creștină, iubire prost înțeleasă de mulți care confundă iubirea predicată în Evanghelie cu atottoleranța lipsită de criterii și valori.

„Ce înseamnă să conduci la fel ca Isus? Într-un cuvânt – iubire, însă nu iubirea aceea dulceagă și îngăduitoare, care le permite celor pe care-i conduci să facă orice vor, care trece cu vederea peste gândirea strategică și nu reușește să se concentreze pe rezultate. Nicidecum! Genul acela de leadership ar fi ușor, dar prea puțin eficient. Prin contrast, să conduci la fel ca Isus – adică să conduci cu iubire – este foarte dificil. Înseamnă că îi iubești atât de mult pe aceia pe care îi influențezi, încât îi ajuți să treacă de la cine sunt la cine vrea Dumnezeu să fie ei, iar procesul acesta poate fi destul de greu. Văzută rareori în media, iubirea despre care vorbim aici devine valoarea centrală a vieții tale. Aceasta influențează tot ce spui și tot ce faci ca lider și îți dă forța de a rămâne vertical atunci când toate se prăbușesc în jurul tău.”

„Ca lider asemenea lui Isus, tu confirmi, în timp ce conduci, că Dumnezeu a creat fiecare om, că îi iubește pe toți la fel de mult ca pe tine și că are planuri mărețe pentru viața lor. Ca lider, trebuie să te verși pe tine însuți în relațiile cu alți oameni la fel cum a făcut Isus în relația cu ucenicii Lui. Isus i-a iubit, le-a slujit și, în felul acesta, i-a ajutat să se dezvolte, devenind ceea ce Dumnezeu dorea să fie ca oameni.”

(Ken Blanchard, Phil Hodges și Phyllis Hendry, Lead Like Jesus Revisited. Lessons From the Greatest Leadership Role Model of All Time, W Publishing, an imprint of Thomas Nelson, 2016.)


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică