ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

De Crăciun, fii mai tun! (pamfletă-arbaletă)

Trimite mai departe...

Dragi minorități cu surplus de religiozitate, vine Crăciunul. Pregătit vă este tunul? Să nu ratăm pe niciunul. Tu, de colo, intră-n rând, bagă-ți mințile în gând și nu mai fă pe nebunuʼ!

Ce poate fi mai relaxant pe lumea asta decât să împletești cu atotștiință o funie în casa spânzuratului? Poate doar să-i spui celui ce sărbătorește Crăciunuʼ că sărbătoarea lui e falsă. (Vrei să-ți dau un pont? Spune-i chiar din Ajun de faza cu Isus care nu s-a născut de fapt în 25 decembrie, ca să-i strici tot cheful de la-nceput!)

Ocaziile astea sunt filoane de aur. Trebuie exploatate de fiecare dată cu aplomb. Mai ales că sunt cam doar de Paști și de Crăciun. Dă, domʼle, cu argumentu-n dinți, să-i sară plomba! Iarba rea din holde piară, piară dujmanuʼ din țeară.

Vrea să dea cadouri de Crăciun? Lămurește-l de când știi tu că Moș Crăciun nici n-a egzistat!

Face brad cu globuri și beteală? Stinge-i instalația cu argumentul că e obicei păgân! Zi ursuz: Ta-muz!

Vine cu steaua, cu plugușorul, cu colindul? Nu răspunde! Nici dacă o zice pe-aia cu „des-chi-de-u… șa-creș-ti-ne”!

Celebrează vreun sfânt sau o anume sărbătoare? Explică-i chiar de onomastica lui că sfântul lui e oale și ulcele! Să nu mai caște… la coadă la moaște.

Sărbătorește Învierea? Spune-i că ouăle roșii sunt mincinoase, iar iepurașul, diavol deghizat! Plus că, nu-i așa, e Ziua Soarelui…

Își face dovleac lampant de Halloween? Acolo, pe loc, spune-i fără trac: „Ești pierdut! Ai drac!”

Fii reîncarnarea lui Gică Contra chiar când omul e mai fericit! Ca în doliu la o nuntă, îi lași mască pe toți, să plânge icoana.

Poate nu știi cum e, că n-a venit frunu de ziua ta de naștere și în felicitare să îți aducă aminte că viața-i scurtă. Și-n loc de „la mulți ani” să zică, realist la o adică: „Felicitări, ești mai aproape de moarte cu un an!” Nu, tu n-ai trecut pe aici, că ai prieteni înțelepți.

Dar n-are a face. Tu una știi: de Crăciun, fii mai tun!

N-ai calibru? Atunci fii o nucă în perete!

P.S. Știi despre cine am scris, că ești mushtăros. Iar dacă cruciații îți strigă „trădare”, arată-le ceva mai bun! Poți începe de la 1 Corinteni 9:19-23.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Bobu L. von Soya

Cavaler al tristelor figuri mundane și ctitor al hohotului de râs cu lacrimi, Bobu L. von Soya (Bobi pentru prietenii apropiați) a absolvit „summa cum laude de sine” Liceul de Arte Traumatice din Vaslui City, secția Demitologizare. În timpul liber, adoră să se uite pe geam, în casele muritorilor de rând, în căutarea inspirației pentru romanul monumental pe care îl va scrie într-o bună zi. Celibatar, dar nu din convingere.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Bobu L. von Soya