ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Echipa

Trimite mai departe...

Florin Bică (n. 1981)

Este licențiat în teologie, are studii postuniversitare de biblioteconomie și știința informării și este absolventul unui program de master în comunicare și relații publice. A lucrat ca bibliotecar (2006–2008) și secretar de redacție al revistei Semnele timpului (2009–2011), a fost redactor al revistei pentru copii Nota 10 (2013–2015) și editor al publicației online Respiro Books (2016–2019), iar de 9 ani este redactor de carte pentru copii la Editura Viață și Sănătate. A publicat cărți pentru copii (Școala Feților-Frumoși, Jucărie de hârtie, Planeta insectelor, Am găsit o geantă cu bani ș.a.), volume de versuri (Ocolul clipei în optzeci de veșnicii, Cărări bătătorite de aripi), antologii diverse (Mărunțișuri de mare preț; Trepte în văzduh), articole, eseuri („Cartea absurdului și a rostului” în Confesiunea Înțeleptului; „Umorul” în Frumusețea ascunsă la vedere), cronici de film, recenzii de carte etc. A conceput și coordonat proiectul Biblia adolescentului.

Cristinel Sava (n. 1983)

Este licențiat în filologie, urmând apoi un program de masterat și un doctorat în același domeniu. De-a lungul timpului, a tradus câteva cărți din engleză și franceză și încă din anul 2003 publică articole de opinie în revista Viață+Sănătate. În perioada 2006–2010 a fost redactor al publicației Revista ta și al emisiunii „Jurnal de credință”, iar din 2011 este redactor la Editura Viață și Sănătate, unde se ocupă preponderent de cărți din domeniile teologie (colecțiile „Raftul lui Tertius” și „Theurope”) și sănătate (colecția „Sănătate pentru fiecare”). Din 2012, este și cercetător științific la Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, din București, unde face parte din colectivul care editează cele trei volume ale Crestomației limbii române vechi, având în lucru și proiecte individuale, dintre care cel mai important este o ediție a Apostolului coresian. Din 2015 este implicat, în calitate de revizor literar, și în proiectul Societății Biblice Interconfesionale din România de revizuire a Bibliei în traducerea Cornilescu, din noua ediție (EDCR) fiind publicat deja Noul Testament.

Christian Sălcianu (n. 1976)

Este licențiat în teologie-litere și a terminat un program de master în religie oferit de Universitatea Andrews (SUA). A înființat și condus revista Pro Logos (2002–2006) și Editura Advent (2006–2010), unde au fost publicate cărți precum Rămășița, Idei creative și Studiul China. Ulterior, a lucrat la Editura Viață și Sănătate, în echipa de la Semnele timpului, ca traducător al mai multor titluri publicate de EVS, dar și ca redactor-șef al editurii (2012–2014). A coordonat proiecte importante, precum colecția „Raftul lui Tertius”, „Istorie adventistă” și Biblia de studiu Andrews. A fost implicat într-un proiect editorial original, în calitate de coeditor al cărții Taine din Scripturi, distribuită în peste 100.000 de exemplare. Chemat să slujească în lucrarea pastorală, după o stagiatură începută în Belgia, din 2016 e pastor în Dublin (Irlanda). A încheiat recent (2020) trei ani de studii în cadrul unui program de master în leadership, oferit de Universitatea Andrews.

Dragoș Gârea (n. 1987)

Este licențiat și master în design, absolvent al Facultății de Arhitectură de Interior din cadrul Universității „Ion Mincu”, București. A lucrat contabilitate primară înainte de a se dedica deplin pasiunii sale pentru designul de produs (carte, revistă, afiș, catalog de prezentare, calendar etc.). Din 2013, lucrează ca grafician și tehnoredactor la Editura Viață și Sănătate, având în portofoliu sute de produse cărora le-a dat identitate vizuală. Dintre acestea, merită menționate volume ca Biblia de studiu Andrews, Planeta insectelor și Enigmele Bibliei. Pasionat de muzică, a studiat vioară în copilărie, iar de câțiva ani cântă ca bariton în grupul Christall Sound, alături de care a susținut concerte în țară și peste hotare (Anglia, Polonia, Irlanda, Spania, Italia, Germania ș.a.). Este căsătorit cu Laura, alături de care se bucură de pasiunea pentru pisici, seriale de calitate și excursii pe munte.

Robert Iliuță (n. 1981)

Este licențiat în informatică, domeniu în care a absolvit mai multe programe de studii postuniversitare. Are o experiență de 15 ani în domeniul IT, ca programator și administrator de rețea. De-a lungul anilor, a dezvoltat aplicații software pentru domeniile: contabilitate, finanțe, medicină, statistică, educație și construcții, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Unul dintre proiectele sale de suflet (și de referință) a fost EMUNA, un soft de statistică folosit pentru ținerea evidenței membrilor bisericii. Este căsătorit cu Sarah, iar din 2018 s-au stabilit în Germania. În prezent lucrează ca System Administrator la Baker Hughes, o importantă companie din industria petrolului și energiei. Timpul liber îl dedică pasiunilor sale, îndeosebi plimbărilor cu bicicleta în natură și schiatului.


Trimite mai departe...