ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Epistola către guest writers

Trimite mai departe...

Salutări mushtărești!

Primești „epistola” aceasta după ce am vorbit cu tine să fii guest writer pe Mushtar.ro. Sperăm ca rândurile de mai jos să te ajute să intri pe aceeași frecvență cu noi.

Ți-ar fi util să arunci un ochi aici: https://mushtar.ro/despre-noi/

L-ai aruncat? Nu? Aruncă-l! Bun așa… Sperăm că ți-ai făcut o idee despre identitatea Mushtar.ro.

Trimite-ne propunerile tale de subiecte despre care ai vrea să scrii. Am vrea să cădem de acord asupra a ceea ce vei scrie pentru Mushtar.ro.

Poți scrie opinii despre problemele creștinilor și ale bisericilor de azi, despre anumite pasaje din Biblie sau despre ce înseamnă dezvoltarea personală din perspectivă creștină. Desigur, poți depăși cadrul acesta, ținând totuși cont de specificul site-ului.

Textele scrise trebuie să fie originale, adică să nu fi fost publicate anterior. Sau, în cazul în care dorești să folosești materiale scrise deja, te rugăm să le rescrii conform criteriilor din „epistolia” de față.

Pe Mushtar.ro ne-am asumat că suntem subiectivi. Nu căutăm să convingem cu orice preț, însă ne prezentăm argumentat opiniile. Nu jucăm în liga celor care dețin adevăruri absolute cu privire la orice. Ne spunem opinia. Cinstit.

Scrie scurt. Textul tău să aibă cam 5-600 de cuvinte (maximum). Peste asta ești deja la limita cea de sus. Mushtar.ro e pentru cei care citesc pe telefon sau alte device-uri, pentru cei care citesc în metrou sau în autobuz. Iar textele lungi descurajează cititul. De aceea am luat decizia ca, pe Mushtar.ro, să scriem cât mai pe scurt ce vrem să spunem. (Timp de lectură… fix cât îți ia să citești epistola asta: 3 minute; și are 555 de cuvinte)

Scrie folosind fraze mai scurte, limbaj simplu, ușor de înțeles (nu defilăm cu neologisme), cu adresare la persoana întâi, singular. Încearcă să construiești și paragrafe cât mai scurte.

Transmite-le cititorilor o idee sau două. Dacă simți că ai nevoie de mai mult spațiu pentru dezvoltarea ideilor tale poți opta pentru a scrie articolul în două părți. Sau în trei.

Noi ne-am propus să avem și ceva umor în articolele noastre. Uneori dansăm pe lama ascuțită a ironiei fine. Nu-ți cerem să ne urmezi exemplul. Poți scrie cu o doză de umor, poți să n-o faci.

Pune-i textului tău un titlu creativ! Dacă e și scurt (maximum 55 de caractere) ar fi excelent.

Nu promitem să îți publicăm textul din prima. Poate îți vom cere niște ajustări sau clarificări. Sau poate vom face noi anumite ajustări. Îți promitem însă că nu se va publica nimic asupra căruia să nu îți fi dat acordul.

Scrie în Word cu Times New Roman 12, la spațiere de 1,5. Cel mai mult ținem însă la scrierea cu diacritice. Nu se poate fără ele și suntem prea leneși să le adăugăm noi. 😊

Scrie-ne un paragraf de 3, 4 fraze despre tine (educație, experiență profesională, preocupări). Vrem ca oamenii să știe că în spatele textului tău nu stă doar un nume, ci o persoană cu experiență de viață.

Apreciem și îți mulțumim anticipat pentru că ne vei da exclusivitate pentru textul trimis pentru Mushtar.ro.

Cică repetiția e mama învățăturii… Recapitulăm. Dă-ne texte scurte, în limbaj accesibil, scrise cu diacritice!

Ultima chestie. E importantă. Mushtar.Ro e un proiect independent. Nu ne plătește nimeni. Nu câștigăm din publicitate. Sperăm să adunăm ceva recoltă pentru ceruri. N-o mai lungim: nu te plătim.

Abia așteptăm să te vedem publicat(ă) pe Mushtar.ro!

Mushtarii


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Redacția
Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Redacția