ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Frumusețea ascunsă la vedere

Trimite mai departe...

Există în picturile lui Van Gogh o frumusețe pe care ochiul artistului a văzut-o în lucrurile simple, ce trec neobservate adeseori. O frumusețe pe care oricine ar putea să o vadă, fiind ratată totuși de cei mai mulți. E unul dintre motivele pentru care am ales o operă a olandezului să ilustreze coperta cărții Frumusețea ascunsă la vedere.

Cele zece eseuri din carte supun atenției cititorului tot atâtea posibilități. Mă refer la posibilități de a se depăși pe el însuși, de a deveni cu adevărat un om mai bun. Cum?

Răspunsurile trimit cititorul în ceea ce mulți ar putea considera „direcția opusă”. Nici vorbă în cartea asta de brand personal, „rezoluții” pe termen mediu și lung, strategii pentru atingerea targeturilor ș.a.m.d. Autorii eseurilor au scris despre: Modestie, Recunoștință, Empatie, Toleranță, Prietenie, Iertare, Perseverență, Speranță, Umor și Credință. Unele dintre temele acestea au dispărut de ceva timp de pe radarele P&P (Preocupări & Priorități).

În felul ei, Frumusețea ascunsă la vedere este o carte de înnoire personală. Fundalul este clar creștin, cu toate că autorii au apelat cu discreție la Biblie, fără a-și transforma discursurile în predici.

Cartea, editată de Alexandru-Filip Popovici și de subsemnatul, a apărut la Editura Viață și Sănătate, în colecția „Cărțile lui Doru Gălbenuș”.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

1 comentariu
Articol semnat de Florin Bică