ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

MANIFEST. Chemați să fim creștini creativi

Trimite mai departe...

M-am îndrăgostit instantaneu de ideea cărții MANIFEST: creștinismul trebuie să fie creativ, să inoveze. La prima vedere, pare că toată lumea va subscrie. Realitatea dovedește contrariul. Inovația sperie. Creștinii țin cu dinții de plictiseală, preferând-o înspăimântătoarei Schimbări.

Nathan Brown și Joanna Darby, editorii cărții, au convins peste 30 de persoane să scrie, din perspectiva experienței lor de viață și a celei profesionale, despre potențialul creativității de a face lucrurile cu adevărat interesante.

S-o recunoaștem! Multe ar putea fi schimbate în bine – în viața personală, în familie, la muncă și la biserică – dacă am fi dispuși să ieșim din carapacea obișnuinței. Acest „în bine” rămâne doar un ideal îndepărtat. De cele mai multe ori ne ascundem în carapace cu sutele de ani (că atât trăiește broasca-țestoasă).

Nu toate eseurile din MANIFEST (publicată de Editura Viață și Sănătate în 2015) au același calibru. Dar, luat în ansamblu, volumul te poate pune pe gânduri. Entuziasmul apare dacă, în loc să umbli neîncetat pe cărări bătucite de secole, îți pui întrebarea următoare: „Cum să fac să conteze, să însemne ceva, să miroasă a prospețime?” Răspunsul stă în KRE-a-tivi-tatE (nu așa se scrie cuvântul, știu, însă am vrut să fiu creativ).

Volumul MANIFEST, inclus în colecția „Cărțile lui Doru Gălbenuș”, poate fi cumpărat de aici.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică