ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Niște americani săriți fix din California

Trimite mai departe...

Când ai o familie frumoasă, un job bun, câștiguri financiare sigure și trăiești în California cea însorită, viața pare aproape de ideal. Iar când renunți la toate acestea ca să te muți în România pentru a îngriji orfani, ori ai sărit de pe fix, ori ai găsit comoara de mare preț.

Steve și Cami Mather au avut totul – o viață la care unii doar visează. Au decis însă, cu 19 ani în urmă, să se mute în România ca să-și dedice timpul și celelalte resurse unui țel nobil. Am avut ocazia să-i ascult la Bucharest International Church și să văd de aproape cum arată niște oameni împliniți, radiind de bucuria pe care o aduce faptul de a ști că le fac bine semenilor.

Inițial, Steve și Cami au lucrat în România pentru organizația misionară prin intermediul căreia au ajuns aici. După câțiva ani, în 2005, bazându-se pe Dumnezeu și pe experiența câștigată, au pus bazele propriei fundații – Stepping Forward Ministries. Prin intermediul acesteia, cei doi, alături de alți voluntari care li se alătură pentru perioade mai scurte sau mai lungi, desfășoară activități în centrele de plasament din București, lucrând totodată și pentru copiii din diferite zone defavorizate ale țării.

În comuna Fitionești, din județul Vrancea, soții Mather au construit Camp Living Water, un complex unde organizează tabere de vară. Copiii se bucură acolo de activități recreative, fac sport, învață cântece, se joacă și, nu în ultimul rând, află că Dumnezeu îi iubește pe toți oamenii, chiar și pe orfanii care se simt abandonați.

Unii dintre orfanii de care Steve și Cami s-au ocupat au devenit între timp adulți. Au împlinit 18 ani, și-au luat zborul, dar revin la „cuib” din când în când. Unii, când dau de bucluc. Alții, pur și simplu pentru că familia Mather e singura pe care au avut-o vreodată.

Copyright: http://www.steppingforwardministries.com

L-am întrebat pe Steve ce a câștigat „pierzându-și” viața din California? Mi-a zis așa:

„Renunțarea la vechea-mi viață din California a făcut ca drumul meu să se-ndrepte într-o direcție neașteptată și nouă. Pe lângă faptul că decizia asta mi-a adus un profund sentiment de pace interioară, mi-am dat seama că, pentru prima oară în viață, mă încredeam total în Dumnezeu. Brusc, viața mea s-a umplut cu un scop minunat și cu sentimentul că, prin puterea lui Isus, chiar schimbam viețile altora. Vechile mele priorități și scopuri egoiste se evaporaseră, fiind înlocuite de planul special al lui Dumnezeu pentru existența mea pământească.”

Pe Cami am întrebat-o cum i se poate arăta dragostea lui Dumnezeu unui copil care a fost abandonat de părinții săi ori care, din cauze diverse, este orfan. Răspunsul ei a fost acesta:

„Calea cea mai bună să te-ngrijești de un copil orfan e să-ți faci apariția în viața lui. Copiii vor pur și simplu să existe în viața lor niște oameni cărora să le pese de ei. Lucrul cel mai important pe care-l poți face pentru ei e să-i vizitezi regulat, să le ții minte numele și să stai de vorbă cu ei despre viața lor. Nu trebuie să faci asta săptămânal; poate fi și numai o dată pe an, pentru câteva zile… Le plac mult fotografiile care să le amintească de timpul petrecut împreună și experiențele pe care să le povestească altora. Cea mai mare nevoie a copiilor orfani nu e de a primi cadouri materiale, ci de a avea relații de lungă durată.”

O astfel de experiență de viață creștină te pune pe gânduri; poate că te și motivează să faci ceva asemănător sau să susții astfel de proiecte. Despre activitatea soților Mather afli mai multe de pe site-ul fundației lor.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Florin Bică

Florin scrie cărți pentru copii, dar și poezii, eseuri, articole etc. Citește mai atent, dar mai puțin ca altădată. E cinefil, mai degrabă în direcția lui Kurosawa și a neorealismului italian, decât spre universul Marvel. Pe pământ, cerul lui sunt Adelaida și Mihnea, fiul lor. În cer, pământul lui e Dumnezeu.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Florin Bică