ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Papa demisionează…

Trimite mai departe...

… din funcția de Antihrist

Papa ori minte, ori se dezminte. Palmaresul lui din primul an de pandemie nu se ridică la nivelul așteptărilor profetice ale unora. Acțiunile pontifexului dau peste cap schemele apocaliptice ale esperților în suptilități de interpretare. Mă pune pe gânduri.

Întâi și-ntâi, papa a dispărut de pe radarele profetice ale publicului larg, cam ca avioanele în Triunghiul Bermudelor. I-a lăsat locul de Antihrist de serviciu lui Gates. Bill Gates.

Empatic, a ținut singur-cuc slujba de Paște de la Vatican, anul trecut. În contradicție cu unii lideri religioși și zmeioși, care au ținut morțiș să fie Popa-Contra și să adune puhoaiele de contributors la cutia milei (next to the moashte).

Ca-ntr-un act de sfidare a lockdown-ului, papa a bătut la pas caldarâmul Romei, rugându-se pentru sfârșitul pandemiei. N-a avut priză acolo Sus, dar m-a impresionat colea Jos.

Pe când scrupuloșii dezbăteau microscopial materia primă a vaccinurilor anti-COVID, papa a zis că sunt OK și acceptabile moral. Și s-a vaccinat. Nu l-a uitat nici pe Benedict.

În toamnă, a părut să adauge o rază la curcubeul comunității LGBTQ+ (sau –)… Dar mai recent le-a dospit una bună, afirmând clar că nu pot primi binecuvântarea lui Dumnezeu. (Îmi pare că a zis-o mai tare decât unii protestanți și evanghelici.)

Pe când presa americană îl dădea pe Joe Biden președinte ales, iar Trump tot aștepta o răsturnare de situație, papa l-a sunat. Pe… Joe. (De știut că e al doilea președinte catolic.) Vaticanu’ rimează cu Americanu’. Mereu.

Război, pandemie, terorism. Nu mi-aș face concediul în Irak. Dar în timp ce alții stau acasă și fac teleconferințe, papa a mai plusat cu una. A făcut per pedes prima vizită a unui papă în Irak: Salam! Salam!

Mai nou, zilele astea, papa a anunțat că taie din beneficiile cardinalilor (mi-ar plăcea să știu mai multe despre beneficiile clerului oricărei biserici). Cardinalii au mai strâns cureaua sub roba ovală, iar suveranul a mai câștigat astfel o bilă albă de la public. Apropo, știai că pentru o mânărie financiară l-a dat afară pe cardinalul responsabil cu fabrica de sfințiQué cojones! (E argentinian, d-aia!)

Burlac-burlac, dar a aprobat și numirea primei femei în Sinodul Episcopilor. Și a dat dezlegare ca femeile să poată sluji la altar. Asta în timp ce alții încă se luptă cu hirotonirea femeii… Ba a spus din nou și că Maria nu e comântuitoare, ci doar Hristos.

După secole în care papalitatea a fost acuzată că ascunde Biblia de bobor, anul ăsta, papa s-a făcut… colportor și le-a oferit credincioșilor o ediție specială a Scripturii. Și, auzi schimbare de nărav, i-a mai și îndemnat pe credincioși să aibă în permanență în geantă o Evanghelie din care să citească zilnic. Să ducem Biblia-n popor!

Așa că zic: habemus papam!

Un lucru n-a făcut! Deși unii i-l tot cer prin prevestiri și intro-uri profetice in antecessum.

N-a dat legea duminicală. Probabil numai ca să le facă în ciudă.

Concluzia?

Lumea e o mare scenă. Unii actori joacă bine, iar alții sunt figuranți. Pentru cei ce joacă dublu rol, tu știi să citești printre rânduri.


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Bobu L. von Soya

Cavaler al tristelor figuri mundane și ctitor al hohotului de râs cu lacrimi, Bobu L. von Soya (Bobi pentru prietenii apropiați) a absolvit „summa cum laude de sine” Liceul de Arte Traumatice din Vaslui City, secția Demitologizare. În timpul liber, adoră să se uite pe geam, în casele muritorilor de rând, în căutarea inspirației pentru romanul monumental pe care îl va scrie într-o bună zi. Celibatar, dar nu din convingere.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

1 comentariu
Articol semnat de Bobu L. von Soya