ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Poate Dumnezeu să facă o piatră pe care să nu o poată ridica?

Trimite mai departe...

Răspuns: ba da! 

(Vrei să vezi dacă m-am prins. Până una-alta te-am prins eu. Că văd că citești…)

Întrebarea e scamatorie, e „fumată”, cum s-ar spune. Așa că, dacă cineva încă ți-o mai pune (cu aere de superioritate), atunci nu da înapoi cu piatra! Trimite-l pe wiki sau la un dicționar de filozofie. Un apologet ar scrie așa, dar să știi că au răspuns mulți, și catolici, și evrei, și musulmani.

Acum, dacă încă mă mai întrebi pe mine, eu zic că poate! Mă gândesc însă dacă eu aș putea înțelege cum o face… 

Come with me:

Biblia afirmă că la Dumnezeu totul este posibil (Marcu 10:27). Potențialul este valabil și la nivelul nostru, al oamenilor, căci Isus spune: „Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede” (Marcu 9:32). Înțeleg deci că lucruri care omului i se par imposibile la Dumnezeu sunt posibile. 

Ce ar fi imposibil la Dumnezeu nu știu… Decât pe bâjbâite. Știu că El nu are limite. Și că limita e tot ceea ce nu e El. 

Vrei să mintă? Nu poate (Tit 1:2). Să fie ca Satana și să te ispitească? Nu poate (Iacov 1:13). Să Se nege pe Sine? Nu poate (2 Timotei 2:13). 

Ce face întrebarea din titlu este să-L coboare pe Dumnezeu la limita omului, a unei imposibilități logice omenești. Doar schimbă personajul „Dumnezeu” din întrebare și „piatra” cu altceva, și vei vedea că e absurdă, prostească, vicleană. 

Întreb și eu, mai de pe margine:

  • Poate un computer să joace șah cu sine (!) însuși și să câștige? 
  • Poate un agnostic să pună întrebările atotștiutoare?
  • Poate un om să se nască din nou fără să moară?

Ți-am sucit capul destul. 

Despre Dumnezeu era întrebarea. Să știi un lucru: sunt și pietre pe care El nu le ridică (Ioan 8:1-11). Trimite mai departe...
Articol semnat de
Christian Sălcianu

Cristi este un scorpion convertit, pasionat de Biblie. ESTJ, a făcut militărie în liceu, dar și-a luat gradele în teologie și litere. Pastor în Dublin, se califică în servant leadership la locul de muncă. Scrie, aleargă. O iubește pe Claudia. Și pe Iris.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

2 comentarii
Articol semnat de Christian Sălcianu