ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

#se poate mai bine

+6

#sepoatemaibine. Sub acest haștag căutăm să le aducem cititorilor o perspectivă pozitivă, împărtășind cu ei gânduri alese, concentrându-le atenția, chiar și numai pentru o clipă, pe o vorbă sau două de duh adevărat.

Pe unele le știi, mai mult (re)citate, parafrazate: „Este mult mai bine să aprinzi o lumânare decât să blestemi întunericul” (William L. Watkinson). „Dacă ai în față un băț strâmb, nu e nevoie să explici cât e de strâmb: doar pune lângă el unul drept, și ți-ai îndeplinit cu succes misiunea” (Charles Spurgeon). Dacă apostolul Pavel ar fi avut internet, probabil că ar fi pus același haștag textului din 1 Corinteni 12:31: „Umblați dar după darurile cele mai bune. Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.”

Și, întrucât creștinului îi stă bine cu Hristos, să învățăm de la El cum să aducem binele într-o lume concentrată pe rău.

„În Predica de pe Munte [Matei 5–7], El a căutat să îndrepte ce se stricase printr-o greșită educație și să le dea ascultătorilor Săi o concepție corectă despre Împărăția și despre caracterul Său. Dar El n-a atacat direct rătăcirile oamenilor. El a văzut mizeria lumii adusă de păcat, dar nu le-a pus în față o descriere vie a stării lor de nelegiuire. I-a învățat lucruri infinit mai bune decât acelea pe care le cunoscuseră. Fără a combate ideile lor despre Împărăția lui Dumnezeu, El le-a făcut cunoscute condițiile intrării în această Împărăție, lăsându-i pe ei să tragă concluziile cu privire la natura ei.”

(Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, capitolul 31, „Predica de pe Munte”. Cartea Desire of Ages a fost tradusă în diferitele ei ediții în limba română sub titluri precum Hristos, Lumina lumii, Viața lui Iisus sau Cel așteptat de veacuri. Poate fi comandată aici.)

+6
Distribuie
Articol semnat de
Redacția
Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Redacția