ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

#se poate mai bine

Trimite mai departe...

#sepoatemaibine. Sub acest haștag căutăm să le aducem cititorilor o perspectivă pozitivă, împărtășind cu ei gânduri alese, concentrându-le atenția, chiar și numai pentru o clipă, pe o vorbă sau două de duh adevărat.

Pe unele le știi, mai mult (re)citate, parafrazate: „Este mult mai bine să aprinzi o lumânare decât să blestemi întunericul” (William L. Watkinson). „Dacă ai în față un băț strâmb, nu e nevoie să explici cât e de strâmb: doar pune lângă el unul drept, și ți-ai îndeplinit cu succes misiunea” (Charles Spurgeon). Dacă apostolul Pavel ar fi avut internet, probabil că ar fi pus același haștag textului din 1 Corinteni 12:31: „Umblați dar după darurile cele mai bune. Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.”

Și, întrucât creștinului îi stă bine cu Hristos, să învățăm de la El cum să aducem binele într-o lume concentrată pe rău.

„În Predica de pe Munte [Matei 5–7], El a căutat să îndrepte ce se stricase printr-o greșită educație și să le dea ascultătorilor Săi o concepție corectă despre Împărăția și despre caracterul Său. Dar El n-a atacat direct rătăcirile oamenilor. El a văzut mizeria lumii adusă de păcat, dar nu le-a pus în față o descriere vie a stării lor de nelegiuire. I-a învățat lucruri infinit mai bune decât acelea pe care le cunoscuseră. Fără a combate ideile lor despre Împărăția lui Dumnezeu, El le-a făcut cunoscute condițiile intrării în această Împărăție, lăsându-i pe ei să tragă concluziile cu privire la natura ei.”

(Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, capitolul 31, „Predica de pe Munte”. Cartea Desire of Ages a fost tradusă în diferitele ei ediții în limba română sub titluri precum Hristos, Lumina lumii, Viața lui Iisus sau Cel așteptat de veacuri. Poate fi comandată aici.)


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Redacția
Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Redacția