ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Vie împărăția Ta!

Trimite mai departe...

„Vie împărăția Ta!” Primul care a rostit cuvintele acestea a fost Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, pe când îi învăța pe apostoli și pe mulțimi cum să se roage (Luca 11:1-4; Matei 6:7-13). De la El învățătură, de două mii de ani, urmașii Lui mărturisesc aceeași credință și așteptare — că doar venirea Împărăției lui Dumnezeu va aduce reașezarea dreaptă a tuturor lucrurilor.

A fost așteptarea marilor oameni ai credinței, fie că s-au numit Adam sau Noe, Avraam sau Daniel. Venirea Împărăției lui Dumnezeu a fost visată până și de împăratul Nebucadnețar al Babilonului (Daniel 2) și a fost vestită ca bătând la uși în vremea celui mai mare profet al lumii, Ioan Botezătorul (Matei 3:2).

Paradoxal, Împărăția lui Dumnezeu a venit deja și nu este încă.

Da, a început cu venirea lui Hristos, când El le confirma ascultătorilor: „Împărăția lui Dumnezeu a venit peste voi” (Matei 12:28). În același timp, disprețuitorului Pilat i-a spus: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta […] acum, Împărăția Mea nu este de aici” (Ioan 18:36, sublinierea noastră).

Împărăția nu este încă, ci se va desăvârși la a Doua Sa Venire. De aceea, când apostolii, după învierea lui Isus, au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gând să așezi din nou Împărăția?” (Faptele apostolilor 1:6), Domnul le-a îndreptat mintea spre vestirea celei de-a Doua Sale Veniri.

•••

Tocmai ai citit prima pagină din prefața unei noi cărți, ce poartă titlul acesta: „Vie împărăția Ta!”. Am semnat introducerea ca editor al cărții, alături de Dan Brânzan, care m-a invitat să pun umărul la finalizarea proiectului. (Am colaborat cu succes și la Adevăr pentru viață / Taine din Scripturi.)

În noua carte, bazată pe o serie de prezentări făcute de mai mulți pastori la Speranța TV (#vieImparatiaTa), au fost adunate toate adevărurile biblice despre venirea Împărăției lui Dumnezeu. Nu despre sfârșitul lumii (ca sperietoare), ci despre a Doua Venire a lui Isus Hristos.

Cu fiecare capitol parcurs sper că vei simți cum Împărăția este mai aproape ca niciodată, descoperind și tu că Împărăția vine, deși este. Căci, înainte să vină în tumultul vremii sfârșitului, Împărăția poate fi înăuntrul tău (Luca 17:20,21), începând în taină (Marcu 4:26,27), ca un mărunt grăunte de muștar.

Produsul editorial ne-a fost corectat de soția unui mushtar, Cristina Sava, iar tehnoredactarea cărții și grafica copertei au fost realizate (ca de fiecare dată) de mushtarul Dragoș Gârea.

Cartea Vie împărăția Ta! poartă sigla Editurii Viață și Sănătate și va ajunge la public atât în format tipărit, cât și electronic (audio pe YouTube sau Soundcloud).


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Christian Sălcianu

Cristi este un scorpion convertit, pasionat de Biblie. ESTJ, a făcut militărie în liceu, dar și-a luat gradele în teologie și litere. Pastor în Dublin, se califică în servant leadership la locul de muncă. Scrie, aleargă. O iubește pe Claudia. Și pe Iris.

Vezi toate articolele
Ce părere ai?

Articol semnat de Christian Sălcianu