ÎMPĂRĂȚIA ÎNTR-O SĂMÂNȚĂ

Zoom in pe bobul de Mushtar

Trimite mai departe...

sau Când Google Analytics spune povestea altfel

Nu-ți plac statisticile. De aceea dăm cu bobii: ce-o fi o fi. Că ce ți-e scris în frunte ți-e spus.

+175

Am scris mai mult de 175 de articole. Nu le-ai citit pe toate, recunoaște!

Te mai lăsăm și anul acesta…

Useri. Not luzări

N-ai citit tot, dar ai fost unul dintre cei +25 000 de utilizatori din primul an de Mushtar.Ro.

Dacă nu ți-a sărit muștarul și ai revenit, alături de mulți alții, ne-ai ridicat contorul la +40 000 de sesiuni (fix ce faci acum).

Crezi sau nu, avem o rețetă care te face să… binge-reading. Dovada: oamenii s-au delectat deschizând un total de +120 000 de pagini. Super-ofertă: vii pentru un bob și pleci cu patru. Unde-ai mai văzut așa ceva?

Ați muta munții…

Site-ul e deschis celor cu minte deschisă, așa că oameni din lumea întreagă au sărit munții să vie (și să învie).

Top 3 e clar: România, America, Spania. (Irlanda unuia dintre mushtari e pe locul 4.)

Dintr-o perspectivă inter-națională, rezultatele provizorii ale alegerilor voastre: cititorii din România, 62%; diaspora nu ne trădează deloc, votând masiv 38%.

Cetățile sunt clare: București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, dar și capitale europene (Madrid, Dublin).

Editor, editoare

Deși am crezut altfel, statistica de gen a cititorilor e surprinzătoare. 46% sunt femei și 54% sunt bărbați. Pe dos de cum e la biserică… (asta ca să fie clar că și băieții crede, dar nu-și face cruce).

Așteptăm o prințesă care să se adauge echipei. Cum de ce prințesă? Mushtar rimează cu cleștar

Tineri, maică…

Peste un sfert dintre cititori sunt din categoria 18-24 de ani. La care se adaugă peste o treime cu vârsta între 25 și 34 de ani (deja 60%). Iar dacă ne oprim la limita de 44 de ani (așa e plafonul), avem adunat peste 75% din public.

Celorlalți le mulțumim pentru înțelepciune și tact! Ne onorează la fel de mult. Și o spunem cu simț: un like de la un om cu experiență, care ne recomandă curajos când alții se fac că plouă, acela e bob ales. Săru’mâna!

Eee… stai toată ziua pe telefon

Site-ul arată bine pe desktop, dar realitatea este zdrobitoare: pe telefonul mobil ne-au citit peste 90% dintre fani. Pe tabletă 2%, iar sub 8%, pe desktop.

Îți dai seama acum de ce avem articole scurte (lectură de 3 minute). Pentru că… smartphone.

Zerourile

Vreo patruzeci dintre articole au luat vizualizări cu câte trei zerouri, adică cel puțin dublu față de 500 de like-uri luate de pe Facebook. Concret… o mie, două, nouă. Vouă.

Unele articole au fost hit and run (recunoaștem!). „Mireasa din Liban”, cu peste 11 000 de vizualizări a fost de impact la vremea aceea. Actualitatea evenimentului trece, adevărul din articol rămâne.

Perspective spuse mai tare, cum au fost în „Deturnarea personală sau Evanghelia după Maxwell” ori „De râsul filistenilor”  ne-au înmiit bine de tot. Și le-am spus „la revedere” unora.

Evident, într-un an pandemic, topul primelor 10 articole le include pe cele legate de coronavirus: „Virusul cu coroană, de spini”, „Covid-19, (din nou) sfârșitul lumii”, „Mie n-are cum să mi se întâmple”.

Pamfletul a urcat de asemenea în top, fie că a vorbit de papa, de coach, de Crăciun sau de Nancy Black Belt. (A se vedea că punem accentul pe lucruri serioase, iar cele de inflație/speculație au sertarul lor.)

Am intervievat oameni calzi, plăcuți, ale căror răspunsuri rămân inspiratoare peste an: prof. Steliana Sandu sau prof. Florin Lăiu, fotograful Dan Diaconu sau cântăreața Luiza Spiridon. Am scris despre proiecte umanitare ale românilor plecați în lumea largă sau ale americanilor veniți în România. Am avut autori invitați: Llew Edwards, Agnos Herțeliu, Ioana Dumitrescu și rămânem o platformă deschisă. (Vrei să scrii? Să te vedem.)

Concluzia

Mulțumim lui Dumnezeu. Și vouă.

#sepoatemaibine.

Toate articolele aniversare și înregistrarea video a întâlnirii de azi sunt adunate bob cu bob aici.


P.S. Bani

Nu am făcut niciun ban din „afacerea” asta. Da, am reușit!


Trimite mai departe...
Articol semnat de
Redacția
Vezi toate articolele
Ce părere ai?

1 comentariu
Articol semnat de Redacția